Σελίδες

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ραβανί με ινδοκάρυδο

ραβανί με ινδοκάρυδο
ραβανί με ινδοκάρυδο

Πάμε να γλυκαθούμε λιγάκι γιατί ακόμα βρέχει στην όμορφη Χίο μας
με ένα από τα 2 γλυκά που είχα ετοιμάσει πριν 2 μήνες για τα γενέθλια μου 

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


ένα ελαφρύ σιροπιαστό γλυκό με μία κουταλιά χτυπημένης κρ. γάλακτος
πάνω από το κομμάτι εντελώς άγλυκη ,
και έρχεται και ισορροπεί μέσα στο στόμα μας η άγλυκη κρ. γάλακτος με το γλυκό κομμάτι 
του ραβανί και είναι απλά τέλειο και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές μου έρχεται η νοστιμιά του μέσα στο στόμα μου , όπως μου είπε και η αδελφή μου είμαι λιχούδα 
τι να κάνω ; 



ραβανί με ινδοκάρυδο
ραβανί με ινδοκάρυδο

ραβανί με ινδοκάρυδο
ραβανί με ινδοκάρυδο
Τα υλικά του και η εκτέλεση μαζί :

Τοποθετώ στον κάδο του μίξερ 250 γρ. βούτυρο  μαζί με 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
και ανοίγω το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα και τα  αφήνω 5΄-6΄μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτω έπειτα 4 κρόκους έναν - έναν και ρίχνω και 200 γρ. γιαούρτι  , το ξύσμα από ένα λεμόνι, 2 βανίλιες και  1 πρέζα αλάτι .
Σε ένα μπολ ρίχνω 20 γρ. μπέκιν πάουντερ , 70 γρ. ινδοκάρυδο, 
125 γρ. σιμιγδάλι ψιλό και 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις τα ανακατεύω και 
χτυπώ σε ένα άλλο μπολ τα 4 ασπράδια σε μαρέγκα . 

Στο μείγμα του βουτύρου ρίχνω εναλλάξ τη μαρέγκα με το μείγμα από το ινδοκάρυδο ,
ανακατεύω απαλά και το ρίχνω σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 εκ. 
πολύ καλά βουτυρωμένο 
το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 ΄
να φουσκώσει καλά 
και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.


Μόλις το ραβανί βγει από το φούρνο το χαράζω με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια ( το μαχαίρι το βουτάω συνέχεια σε νερό για να μην χαλάσει η επιφάνεια) και το σιροπιάζω με το καυτό σιρόπι κουτάλα - κουτάλα γιατί εάν πέσει όλο μαζί θα φύγει η κρούστα .

σιρόπι: 


Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω 750 γρ. νερό, 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή, 
1 φλούδα λεμονιού και βράζω για 5΄- 6΄.

Περιχύνω το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι

και το αφήνουμε να κρυώσει .

ραβανί με ινδοκάρυδο
ραβανί με ινδοκάρυδο

ραβανί με ινδοκάρυδο
ραβανί με ινδοκάρυδο

ραβανί με ινδοκάρυδο
ραβανί με ινδοκάρυδο


Για το σερβίρισμα χτυπώ λίγη κρέμα  γάλακτος  σε μορφή γιαουρτιού όχι σαντιγή
και βάζω όταν σερβίρω το κομμάτι από μία κουταλιά και όποιος θέλει του βάζω και λίγο ινδοκάρυδο από πάνω για εξτρά γεύση .


ραβανί με ινδοκάρυδο
ραβανί με ινδοκάρυδο

ραβανί με ινδοκάρυδο
ραβανί με ινδοκάρυδο


Το ιδανικό σερβίρισμα είναι  με  ένα καφεδάκι παρέα , είναι ότι πρέπει ...


ραβανί με ινδοκάρυδο
ραβανί με ινδοκάρυδο
Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν !!! 

η συνταγή είναι από την Αργυρώ  Μπαρμπαρίγου 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου