Σελίδες

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πασχαλινή κουλούρα η Παστουρμαδόπιτα, η αγαπημένη μας...


..... Έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια που είμαι και παντρεμένη 
τη Κυριακή του  Πάσχα
να ετοιμάζω  τη συγκεκριμένη πίτα
έχω καταφέρει και άνθρωποι που δεν αγγίζουν τον παστουρμά να την έχουν φάει και να ενθουσιαστούν

ακόμα για φέτος δεν έχω ετοιμάσει τίποτα γιατί δεν θα κάνω εγώ τραπέζι ,
αλλά είτε το κάνουμε εμείς είτε μας έχουν καλέσει 
είναι και το αλμυρό που θα φτιάξω και θα προσφέρουμε στην οικοδέσποινα

πέρσι δεν πρόλαβα να την αναρτήσω γιατί είχε περάσει η γιορτή φέτος όμως είπα να το κάνω από σήμερα για όσους θελήσουν να προμηθευτούν τα υλικά σύντομα

οι φωτογραφίες είναι περσινές για όσους αναρωτηθούν


Τα υλικά μας 

για τη ζύμη

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
1 κεσεδάκι γιαούρτι ότι έχετε στραγγιστό ή μη 
1 πλακάκι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου


για τη γέμιση


250 γρ. παστουρμάς
1 ματσάκι μαϊντανό 
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
τυρί ξυσμένο από αυτό που έχετε για τα μακαρόνια
τόσο όσο για να καλύψετε τα υλικά 
φρέσκο κρεμμυδάκι προαιρετικά



Εκτέλεση


Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υλικά της γέμισης
επειδή έχει το βούτυρο με τη ζεστασιά των χεριών μας θα γίνει πολύ μαλακή και δεν θα μπορούμε να ανοίξουμε εύκολα τη ζύμη εάν είναι μαλακή.



Συγκεντρώνουμε τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε ,


καθαρίζουμε εάν θέλουμε και τον παστουρμά από το τσιμένι γύρω - γύρω και τον ψιλ.
όχι βέβαια πολύ ψιλό.


Ανοίγουμε  τη ζύμη μας σε ορθογώνιο σχήμα πάνω σε λαδόκολλα για να μπορούμε 
με ευκολία να την ρολιάσουμε



και απλώνουμε πάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τον παστουρμά και το τυράκι




και ρολιάζουμε από την μεγάλη πλευρά μέχρι να έχουμε ένα μπαστούνι


ενώνουμε τις 2 άκρες και σχηματίζουμε μία κουλούρα,

με τη ζύμη που περίσσεψε βάζουμε μέσα κομμάτια τυρί και έχουμε γρήγορα τυροπιτάκια.



Χαράζουμε μόνο το πάνω τμήμα έτσι ώστε να ψηθεί εσωτερικά .



Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου σε αερόθερμο προθερμασμένο 
μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.



Καλή επιτυχία σε όσους τη δοκιμάσουν 
και όπως βλέπετε σε εμάς δεν μένει ούτε ψίχουλο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου