Σελίδες

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Αλμυρή τούρτα και για γενέθλια


Η αλμυρή τούρτα μας ήταν και η τούρτα που έσβησε τα κεράκια του ο μπαμπάς μας,
κάθε χρόνο έκανα και 2η γλυκιά, φέτος είπα να το αλλάξω 
και ιδού το αποτέλεσμα!!!


τα υλικά μας :

1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ, μπορείτε να το πάρετε και χωρίς κόρα εάν θέλετε
 τυρί κρέμα  3 πακέτα σίγουρα
3 αγγούρια 
1 πακέτο σολομό
χρώμα ζαχαροπλαστικής εάν δεν έχετε πράσινο
αναμιγνύεται  μπλε με κίτρινο τα οποία μας κάνουν πράσινο
λίγο αλάτι
λίγο άνηθο ή μάλαθρο ψιλοκ.


για τη διακόσμηση :

1 πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
1 κίτρινη πιπεριά σε σχήμα πεταλούδας
1 καρότο σε ροδέλες
2 ντοματάκια στη μέση
2 μοσχοκάρφια
3 αστεροειδής γλυκάνισος
3 μακαρόνια ολικής άλεσης




Εκτέλεση:

Κόβουμε τα αγγούρια σε πολύ λεπτές φέτες εάν έχουμε μηχάνημα ακόμα πιο εύκολα
τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους
όπως στις φωτογραφίες παραπάνω θα δείτε ότι έπειτα από 6 ώρες που χρειάστηκαν μαζεύτηκε πολύ 
νερό.
 
Διαλέγουμε τη πιατέλα και το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στη τούρτα μας
και ξεκινάμε , εγώ χρησιμοποίησα μια ορθογώνια
η πρώτη στρώση γίνετε αλείφοντας το τυρί κρέμα το οποίο όπως μου είπε μια φίλη μου εάν το χτυπούσα και λίγο θα ήταν πιο αφράτο και θα απλωνόταν πιο γρήγορα,
μετά την  πρώτη στρώση απλώνω τα αγγουράκια μου 
στην δεύτερη στρώση πάλι το τυρί κρέμα και έπειτα το σολομό και το μάλαθρο
στη τρίτη στρώση εγώ τελείωσα εσείς μπορείτε να συνεχίσετε
έβαλα το τυρί κρέμα και τα αγγουράκια.
τοποθέτησα τις φέτες ψωμιού και έκανα μια επικάλυψη με το τυρί κρέμα 
 















Μετά πήρα το τυρί κρέμα και το χρώμα τα ανάμιξα και το άπλωσα πάνω από την τούρτα και στα πλαϊνά 
το επόμενο σημείο να διακοσμήσουμε με ότι θέλουμε  από λαχανικά μέχρι ότι τραβάει η όρεξη σας.





Και εδώ έτοιμη να μπουν τα κεράκια




και σε αυτό το σημείο πως φαίνεται το κομμάτι όταν κοπεί εκτός από νόστιμη 
έχει και πολύ ωραία χρώματα 

νομίζω ότι έφερα την Άνοιξη λίγο πιο νωρίς ...

΄Και γιατί όχι σε πιο μικρή ποσότητα να την ετοιμάσουν οι ερωτευμένοι ...
Μα για την αυριανή ημέρα βέβαια .

Καλή επιτυχία σε όσους τη δοκιμάσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου