την περασμένη Τετάρτη έκανε μια απόπειρα να δροσιστούμε λίγο αλλά μπα!
Σήμερα το μεσημεράκι φθάσαμε τους 31 βαθμούς, αρκετοί είναι αυτοί που συνεχίζουν τα μπάνια
τους, τελικά έκανα λάθος που τα σταμάτησα νωρίς.
κυκλάμινο |
Αλλά σε πείσμα του καιρού εδώ και 1,5 μήνα απολαμβάνω την ομορφιά του κυκλάμινου μου
μα δεν είναι υπέροχο!
Αλλά η οικογένεια πρέπει να φάει ...
τι?
ΣΑΡΔΕΛΕΣ
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ
Αχ είναι πεντανόστιμες, δεν είναι μια δύσκολη συνταγή είναι πολύ εύκολη και για τους λάτρεις
του ψαριού και όχι μόνο, πιστέψτε το!
σαρδέλες παντρεμένες |
η γλύκα αυτού του ψαριού είναι κόλαση
γιατί όμως αυτή τη συνταγή και όχι σαρδέλες τηγανιτές , σαρδέλες σε άσπρη σάλτσα, σαρδέλες παστές και τελικά παντρεμένες ? Πολύ απλά γιατί αυτή η συνταγή κάνει τις σαρδέλες να μην μυρίζουν ΨΑΡΙ.
Συνταγή
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ
ΥΛΙΚΑ για 6-8 Άτομα
1,5 kg σαρδέλες ολόφρεσκες
ελαιόλαδο
σκόρδο
μαϊντανό, ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και τα κεφάλια τις ξεπλένουμε καλά, με το νερό να τρέχει τις καθαρίζουμε και από τα λέπια είναι πολύ μαλακά και φεύγουν με το χέρι, έπειτα φιλετάρουμε τα ψαράκια μας με τη βοήθεια του αντίχειρα τις ξεπλένουμε και τις αραδιάζουμε
σε ένα πυρέξ ή ταψί
σαρδέλες παντρεμένες |
τοποθετούμε τις μισές κάτω αφού προηγουμένως έχουμε βάλει μια λαδόκολλα ( προαιρετικά)
και ξεκινάμε να ρίχνουμε με την πρέσα σκόρδου, το ψιλοκομμένο σκόρδο στην ουσία , φυσικά
μπορούμε να παραλείψουμε την πρέσα εάν δεν έχουμε και κάνουμε την δουλεία μας μια χαρά
με το μαχαιράκι.
σαρδέλες παντρεμένες |
στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
σαρδέλες παντρεμένες |
σαρδέλες παντρεμένες |
αραδιασμένα σαν στρατιωτάκια τα χρυσά μου.
Έπειτα καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φιλεταρισμένες σαρδελίτσες και τις << ΠΑΝΤΡΕΎΟΥΜΕ>>
σαρδέλες παντρεμένες |
πασπαλίζουμε με αρκετή ρίγανη , αλάτι ,πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο νεράκι ίσα που να φανεί στο ταψάκι. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μας μέχρι να ζαρώσουν λίγο , βγάζουμε από το φούρνο
σαρδέλες παντρεμένες |
τις αναποδογυρίζουμε και ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθούν και από την άλλη πλευρά
σπιτικό ψωμάκι |
τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες είναι το ίδιο νόστιμες με ένα ποτηράκι Σούμα, Ούζο, Ρακί ή Τσικουδιά και με ένα καρβελάκι ζεστό χωριάτικο ψωμί...
Η συνταγή για λαχταριστό ζυμωτό σπιτικό ψωμί
σε μία άλλη ανάρτηση
Από εμένα καλή επιτυχία και καλό βράδυ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου